Al in de verre oudheid werd een geneeskrachtige werking toegekend aan koper.  Koper  werd gebruikt voor de kiemdodende werking en doorbloeding bevorderende eigenschappen, maar ook tegen zweren en spataderen. Ook zou koper een positieve invloed hebben op de psyche. Koper en gezondheid worden dus al duizenden jaren aan elkaar gelinkt vanwege heel diverse positieve effecten.

Het koper spoorelement verhoogt de aanmaak van antilichamen in ons verdedigingssysteem, ofwel is nodig voor een goed werkend immuunsysteem. Het heeft een positief effect op ontstekingen en allergieën.

De anti-bacteriële werking van Koper heeft inmiddels ook de volle  interesse van de moderne wetenschap. Wereldwijd wordt hiernaar onderzoek gedaan, omdat bijvoorbeeld in ziekenhuizen de normale klassieke hygiënische maatregelen niet meer voldoende zijn. Daarom wordt een veldonderzoek van de Asklepios Kliniek in Hamburg door onderzoekers wereldwijd als richtingbepalend beoordeeld. Twee afdelingen daar werden voorzien van deurgrepen, deurpanelen en lichtschakelaars uit speciale koperlegeringen. De resultaten overtroffen de verwachtingen. De kiembelasting werd alleen al door deze simpele maatregelen met 33% verminderd. Onder laboratoriumomstandigheden zelfs met maar liefst 99%.

Kortom

Over Koper is al heel veel bekend. Een kopertekort kan een ernstig effect op de verschillende systemen van het lichaam hebben. Koper (Cu) is een essentieel spoorelement en wordt in het hele lichaam - skelet, huid, spieren, lever en hersenen - aangetroffen. Het mineraal is onder meer betrokken bij de pigmentatie van huid en haar en het speelt een rol bij de vorming van bindweefsel en botweefsel.

Zo werkt het Koper in de ENERGETIX magneetsieraden

  • Zo werkt koper: Door de natuurlijke reactie tussen de zuurtegraad van de huid en het koper van de armband blijkt bij veel mensen, dat de armband op gezette tijden groen afgeeft. Deze groene verkleuring kan gemakkelijk met water en zeep worden schoongewassen. De meeste ENERGETIX producten zijn niet van koper gemaakt omdat veel mensen dat niet willen of geen koperafgifte nodig hebben. Er is ook een technische reden waarom koper voor sommige ontwerpen niet gebruikt kan worden. Koper kan vuilresten op uw kleding achterlaten.
  • Zo werken de magneten: Wanneer je een ENERGETIX magneetsieraad draagt, stromen het bloed en de rode bloedlichaampjes door het energieveld, dat door de magneten opgewekt wordt. De magnetische kracht veroorzaakt een polarisatie en de neiging van bloedlichaampjes om aan elkaar te kleven wordt verminderd. Hierdoor worden de opname van zuurstof en voedingsstoffen in ons lichaam bevorderd en onze afvalstoffen beter afgevoerd.

 

Bronnen

Uitgave 'Eindelijk Gezond' | Dr. Verena Breitenbach | ISBN: 978-3-937964-75-1

Uitgave: "Mehr Energie" | ISBN nummer: 3-00-012966-9